Футболните отбори на „Шумен 2007“ и „Септември“ Тервел завършиха при резултат 0:0 в мач от 6-ия кръг на североизточната Трета лига, игран на ст. „П.Волов“.

Първото полувреме предложи равностойна игра, като по-активни бяха футболистите на Шумен. Те владееха топката през по-голямата част, но не успяха да стигнат до точни удари във вратата на противника си. На няколко пъти гостите от Тервел също се опитаха да затруднят защитата на шуменци, но без успех. В последните минути на първата част Христо Станчев бе изведен сам срещу вратата на „Септември“, но ударът му бе слаб и не затрудни стража на гостите. Последва още една атака на шуменци, при която се стигна до разбъркване в наказателното поле и топката премина през краката на няколко футболисти, но никой не успя да я вкара в мрежата на „Септември“.

И през втората част шуменските футболисти имаха предимство в играта с топката и положенията за гол, но отново не успяха да реализират. Особено активни домакините станаха в последните 15 минути на мача. Те направиха няколко добри атаки, но или ударите им бяха неточни, или вратарят на гостите се  намесваше убедително, с което запази нулевото равенство в мача.

От шестте двубоя досега „Шумен 2007“ има в актива си 11 точки. Отборът има три победи, две равенства и една загуба.

ШУМ.БГ