Мъжкият национален отбор на България отпадна в осминафиналите на европейското първенство по волейбол. Тимът на Силвано Пранди загуби тежко с 1:3 (27:25, 17:25, 16:25, 17:25) от домакина в тази част на схемата Словения.

Играта на българите не спореше, като в полето на националите цареше вяло настроение. В голяма част от мача тимът на Пранди не намираше начин да се противопостави на съперника.

В предишните си шест участия българите бяха неизменно сред най-добрите осем в турнира, като тази тенденция спира след отпадането на националите в осминафиналите.

Най-резултатен в мача стана Клемен Чебул, който завърши със 17 точки. От българите Цветан Соколов и Мартин Атанасов се отчетоха с по 12 точки.


Разликата в първия гейм дойде от многото грешки при сервис на българите. Националите водеха в началото, но изпуснаха инициативата.

Словенците поведоха с 24:21, когато на сервис застана Атанасов. Той успя да разбалансира съперника, след което българите обърнаха гейма и го спечелиха с 27:25.

Националите използваха импулса, който се пренесе във втората част. Българите поведоха с 5:1, но впоследствие играта им се срина и те изостанаха с 10:19. Словенците задържаха спокойно преднината си и изравниха резултата в геймовете.

Словенците започнаха да играят все по-често и успешно с центровете си. Домакините отвориха разлика още в началото на третия гейм, която постепенно увеличиха до края. Картината с повтори в четвъртата част, с която словенците затвориха мача.

Дневник