Шампионът в Ла Лига "Барселона" продължи с колебливото си представяне от началото на сезона в Испания и допусна втора загуба в първите си пет мача. Каталунците отстъпиха с 0:2 при визитата на "Гранада". За 90 минути "Барселона" записа само един точен удар.

Точни за тима от Андалусия бяха Рамон Азис във 2-ата и Алваро Вадийо, който беше точен в 65-ата минута от дузпа.

Голямата звезда на "Барселона" Лионел Меси се завърна в игра, като по подобие на двубоя от Шампионската лига през седмицата, влезе като резерва. Дори и появата на аржентинеца на терена обаче на помогна на тима.

След пет кръга "Барселона" заема едва седмо място в таблицата след две победи, равенство и две загуби, като има седем точни. Головата разлика на тима е 12:9, като във всеки един от мачовете си каталунците са допускали гол. Само в първия кръг срещу "Атлетик" (Билбао), попадението беше само едно.


Успехът на "Гранада" изкачи отбора на Диего Мартинес на върха в Ла Лига. Съставът е с 10 точки, колкото има и "Севиля", който е и с мач по-малко.

След едва 63 секунди игра "Гранада" поведе в резултата с точно изпълнение на Азис. Той се възползва от грешка в защитата на "Барселона" и с удар от малък ъгъл се разписа.

От този момент нататък "Барселона" държеше топката и имаше надмощие, но то не беше материализирано. "Гранада" игра разумно и не допусна големи опасности в защита. Още на почивката треньорът на гостите Ернесто Валверде пусна на терена Лионел Меси и Ансуман Фати, но и това не даде резултат.

"Барселона" допусна втори гол, който дойде от дузпа. Тя беше отсъдена с помощта на системата VAR, като в 66-ата минута беше забелязана игра с ръка на Артуро Видал. От 11-те метра Вадийо беше точен и вкара в долния десен ъгъл на Марк-Андре тер Стеген.

До края на срещата и "Барселона" имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени.

Дневник