4 политически сили регистрираха днес в Общинската избирателна комисия кандидатурата на Красимир Костов за кмет на община Шумен. Костов бе кмет на града два мандата - от 2007 г. до 2015 г.

Мандатоносител е ПП "Български социалдемократи", съобщи за ШУМ.БГ областният председател на партията Румен Русев. Зад номинацията на Костов стоят още СПС "Защита" с областен председател Красимир Радев, БНДС "Целокупна България" с областен лидер Неделчо Неделчев и ПП "Социалдемократи" с областен ръководител Димо Михалев.

"Издигаме Красимир Костов, защото това е човек, който е доказал на какво е способен по време на своите два кметски мандата. Очакваме в следващите дни кандидатурата му да бъде подкрепена и от други политически сили", каза Румен Русев. Той обясни, че утре в ОИК-Шумен ще бъде регистрирана и листата за общински съветници, според него, тя ще съдържа имената на утвърдени в своята област шуменци.

„Специално избрахме Деня на независимостта за регистрация на кандидатурата ми. Този символ исках да използвам, защото и Шумен трябва да облече дрехите на независимостта и да стане независим от провинциалността, а и някои шуменски политици трябва да се отърват от своите зависимости“, коментира за ШУМ.БГ Красимир Костов. Той уточни, че в предстоящите избори ще разчита на подкрепата на всички граждани. 

ШУМ.БГ