Всички основни политически формати ще отчетат по-добри резултати на местните избори. След вота всеки ще бъде победител. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, но няма да има тези 130 кмета. БСП и "Обединени патриоти" ще имат повече кметове. Най-печеливши в тези избори ще бъдат ДПС". Това каза пред БНР Цветан Цветанов, председател на Евроатлантически център за сигурност.

По думите му за 13 години ГЕРБ се е изградила като единствената алтернатива в смесените региони. "Днес обаче политическото решение, което се взема от Изпълнителната комисия, е не навсякъде и не на всяка цена в тези места ГЕРБ да има представителство. Това води до леко отдръпване и демотивиране на достойните мюсюлмани и българо-мохамедани, които припознаха ГЕРБ като единствената алтернатива. ГЕРБ ще направи отстъпление от смесените региони", каза Цветанов.

"Резултатите от местните избори ще дадат фактите, с които всеки един ще трябва да се съобразява. Местната власт е гръбнакът на партията, но и гръбнакът за развитието на регионите", посочи още той.

Дневник