Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров призна, че вероятно е изиграл последния си мач за България. Това се случи след загубата от Словения 1:3 (27:25, 17:25, 16:25, 17:25) в осминафиналите на европейското първенство.

"Това сигурно ми е последният мач с националния отбор. Исках да завърша по-позитивно, но Словения беше много по-добра от нас и заслужено победиха. Пожелавам им успех в четвъртфинала", каза Салпаров пред Би Ти Ви.

Опитният волейболист играе за България от 1999 г. С тима той има три бронзови медала - от световното първенство през 2006 г., Световната купа 2007 и от европейското в Измир през 2009 г.

Салпаров е на мнение, че България няма шанс да се класира на олимпийските игри в Токио, затова и не мисли да продължава.

"Според мен шансовете на тази квалификация са нулеви, така че по-добре младите да играят, да се развиват, да трупат опит, за да може след една, две, три или четири години да имат нужното самочувствие и да играят тези мачове много по-добре от сега, защото определено ни липсва концентрация и постоянство. Аз и Виктор (Йосифов) спираме с националния отбор. Обещахме, че ще помогнем и ще играем и на олимпийската квалификация в Берлин. Ще се опитаме да се класираме на Олимпиадата в Токио 2020, но ще ни бъде много трудно".

"Не може след един такъв гейм във волейбола е така, губиш една лека ситуация и се обръща целият мач. Затова вече няма смисъл да се изнервям и да стоя аз тук, защото много съм дал на националния отбор и той много ми е дал, така че има и други след мен, които трябва да играят. Много състезатели останаха в България, които можеше да са тук. Опитни състезатели, които в такива мачове имат нужната рутина и опита да променят хода на мача, докато се вижда, че хората, които влизат отвън – влизат по-сковано и нямат опита и рутината да обърнат нещата в наша полза, когато ни е тежко", добави Салпаров.

Дневник