Себастиан Фетел прекъсна 13-месечната си пауза без победа във Формула 1, след като триумфира в Гран при на Сингапур. Пилотът на "Ферари" спечели уличната надпревара надпреварата, след като завърши пред съотборника си Шарл Льоклер.

Фетел стартира от трето място, но спря съотборника си в Скудерията по пътя към трета поредна победа.

Утехата за "Ферари" беше двойният успех, който италианският тим записа. Льоклер завърши втори и така за пръв път от повече от година "Ферари" има три поредни победи в шампионата.

Победата е пета за Фетел в Сингапур, като той изпреварва по този показател Люис Хамилтън (4). Германецът вече има 53 успеха в своята кариера.

Фетел се възползва от по-добрата стратегия в състезанието, като влезе пръв от лидерите в бокса и сложи твърди гуми. След стопа на Льоклер пилотът от Монако излезе зад Фетел и не успя да го изпревари. Той дори се оплака, че има по-добро темпо и може да се бори със съотборника си.

В края на дистанцията обаче Льоклер получи нареждане от тима си да забави темпото, за да може техниката да издържи до финала.

На подиума зад пилотите на "Ферари" се качи Макс Верстапен. В топ 10 влязоха още Хамилтън, Валтери Ботас, Алекс Албън, Ландо Норис, Пиер Гасли, Нико Хюлкенберг и Антонио Джовинаци.

В класирането в шампионата Хамилтън води с 296 точки, а съотборникът му в "Мерцедес" Ботас има 231. Третото място делят Шарл Льоклер и Верстапен с по 200 точки, а Фетел има 194.

Дневник