След две поредни равенства и три срещи без успех "Арсенал" успя да се върне на победния път, след като надви "Астън вила" с 3:2 като домакин. "Артилеристите" стигнаха до трите точки по много труден начин, като играха с човек по-малко 50 минути и се нуждаеха от два късни гола в последните 10 минути, за да обърнат.

Победата изкачи тима на Унай Емери в топ 4, като "Арсенал" вече има 11 точки, колкото и третият "Лестър". "Артилеристите" са с две по-малко от "Манчестър сити" и седем от лидера "Ливърпул".

Първата част беше много слаба за домакините, като играта не им вървеше. Гостите от Бирмингам откриха още в 20-ата минута чрез Джак Макгин, който се измъкна зад защитата и засече центриране на Ел-Гази.

"Арсенал" завърши първото полувреме с много нерви, нарушения, четири жълти картна и червен на Ейнсли Мейтланд-Найлс. Десният бек беше изгонен за много опасно влизане в краката на Нийл Тейлър.

През втората част в рамките само на 89 секунди зрителите на "Емиратс" видяха нови два гола. В 59-ата минута Никола Пепе изравни след точно изпълнена дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение срещу Матео Гендузи.

Секунди по-късно обаче Уесли отново изведе "Вила" напред след подаване на Джак Грийлиш.

Срещата вървеше към загуба на "Арсенал" на собствения му стадион, когато в последните 10 минути домакините показаха характер. В 81-ата минута защитникът Калъм Чеймбърс се пребори за една топка в наказателното поле и с параболичен удар изненада вратаря на гостите.

Само три по-късно Пиер-Емерик Обамеянг спаси тима си с прекрасен изстрел от фаул. Габонецът не остави шансове на Том Хийтън, който само изгледа как топката влиза в мрежата му.

Дневник