"Ливърпул" записа шеста поредна победа от началото на сезона, след като взе един от най-трудните си тестове дотук - гостуване на "Челси". Визитата на "Стамфорд бридж" завърши с успех 2:1 за хората на Юрген Клоп, които извадиха късмет и трябваше да се бранят.

С три точни удара червените вкараха два гола чрез Трент Александър-Арнолд и Роберто Фирмино. За "Челси" се разписа Н’Голо Канте.

Шестият пореден успех оставя "Ливърпул" начело във Висшата лига с аванс от пет точки пред втория "Манчестър сити". Това е 23-и пореден мач на червените без загуба в шампионата и общо 15-и пореден с победа.

От самото начало двубоят се игра на много високи обороти, с положения и пред двете врати. Гостите откриха резултата в 14-ата минута след прекрасно изпълнение на Трент Александър-Арнолд.


Салах изпълни триково свободен удар, като чукна топката към десния бранител на "Ливърпул" и Александър-Арнолд с много точен удар в горния ляв ъгъл на Кепа не остави шансове на вратаря - 0:1.

Голът падна в момент, когато "Челси" играеше много уверено и се опитваше да притисне съперника си. Въпреки попадението домакините не се притесниха и имаха леко предимство.

Голям пропуск направи Тами Ейбрахам, който беше изведен сам срещу вратаря, но Адриан се намеси и спаси. В ситуацията нападателят можеше и да подаде към непокрития Маунт, но избра да шутира.

В 29-ата минута "Челси" все пак вкара след разбъркване и точен беше Сесар Аспиликуета. Попадението обаче беше отменено след преглед с VAR. Повторенията показаха, че в началото на атаката Маунт е в засада.

Точно в този момент "Ливърпул" нанесе своя удар и вкара втори гол. Това се случи в 30-ата минута, когато Фирмино засече центриране на Андрю Робъртсън от фаул и се разписа без проблем.

През втората част "Ливърпул" се прибра в своята половина и реши да действа предпазливо. Това помогна на "Челси" да засили натиска си, а футболистите на Лампард действаха с много по-голямо самочувствие.

В 71-ата минута Н’Голо Канте върна надеждите на домакините с хубав удар. Той се разписа в мрежата на Адриан след подаване на Аспиликуета.

До края на мача се игра основно пред вратата на гостите. "Челси" направи всичко по силите си да стигне поне до точка, но пропуски на резервата Миши Бачуай и добри изяви на Адриан спасиха червените.

Дневник