Шампионът "Лудогорец" продължава гонитбата с "Левски" и не допусна изненада в поредния кръг на Първа лига. След като в събота сините надиграха "Славия", "Лудогорец" отговори на предизвикателството и победи "Арда" с 2:0 на свой терен в Разград, за да се върне на върха,

Дан Битон в 35-ата минута и Мавис Чибота в 66-ата, бяха точни за шампионите.

След 10 кръга "Лудогорец" е на върха с 24 точки и води с една пред "Левски".

Шампионите доминираха в срещата, като имаха пълно превъзходство. Футболистите на Станислав Генчев обаче направиха редица пропуски. Треньорът беше дал почивка на много от основните футболисти, които през седмицата победиха ЦСКА (Москва) с 5:1 в Лига Европа.

В края на първата част "Лудогорец" излезе напред с хубаво изпълнение на Дан Битон. Халфът от Израел стреля с левия крак без подготовка от около 22-23 метра и изненада Иван Караджов, който не се намеси добре.

След почивката "Лудогорец" умело контролираше двубоя, а "Арда" трудно стигаше до голови ситуации. При една от тях Аморим стреля, но Ренан се намеси добре.

В 66-ата минута Мавис Чибота вкара втори гол, с което уби и интригата. Той вкара след хубаво центриране на Джордан Икоко отдясно, като беше оставен непокрит около точката на дузпата.

До края на двубоя "Лудогорец" можеше да направи победата си и по-изразителна, но голям пропуск направи Димо Бакалов, който оставен сам срещу вратаря не уцели вратата. За "Арда" добро положение пропусна новото попълнение Конър Рандал.

В друг мач, игран по-рано през деня "Локомотив" (Пловдив) победи "Берое" с 3:0. Черно-белите стигнаха до успеха с голове на Георги Илиев, Бирсент Карагарен и Ален Ожболт, с което изведоха и състава до третото място в таблицата.

За "Берое" поражението беше трето в последните четири срещи и остави тима от Стара Загора едва на шестото място. След 10 мача "Берое" е с пет победи и пет загуби.

Дневник