Български боксьор почина от раните си след участие в галавечер в албанския град Шкодра, предаде Gong.bg

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод трагичната кончина на Исус Величков. За него това е бил шести мач в категория "перо".

В него се казва, че на 21 септември по време на мач Исус Величков припада в 4-тия рунд. Лекарският екип на място успява да върне в съзнание българския състезател, но веднага е откаран в местната болница. Там Величков е починал.

„Българският професионален боксов съюз е спазил всички международни стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а именно - преминаването на конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние. В това число Съюзът е издал всички необходими оторизационни документи на състезателя отново в съответствие с международните стандарти за участието на И. Величков в конкретното събитие. Българският професионален боксов съюз очаква да получи видео материал от събитието, договор за участие на състезателя със съответния местен промотър, както и резултат от съдебната аутопсия в Албания, за да може да даде последващо становище относно станалото. Българският професионален боксов съюз изказва сърдечните си съболезнования на роднините и близките на починалия състезател, като е напълно съпричастен към страданията на семейството на И. Величков. Въпреки отрицателната статистика, той показа качества на много добър професионален боксьор”, се казва в съобщението на боксовия съюз.

NOVA