Ние сме древен народ с хилядолетна история. Но за съжаление, не ни познават от най-добрата ни страна. В Америка, ако питате, ще кажат - стреляли по папата, каза пред журналисти днес в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

Заедно с ръководството на фондация "Америка за България" и група американски журналисти той обиколи подготвените за излагане нови археологически находки край централния площад в града и Базиликата. Борисов отбеляза, че сътрудничеството със САЩ не е само във военната област.

"С тях правим и неща, които ми харесват - археология, култура. Милиони са налети от "Америка за България" в такива проекти", каза премиерът. Борисов подчерта, че Пловдив е един от малкото в света "живи градове, легнал върху такава история и археологията".

"Сега хората ще имат все повече възможности да я виждат, бизнесът ще е по-доволен, защото това са туристи. Трябва да вадим и ние пари от тази дейност като Гърция и Италия", подчерта още премиерът. Той изрично отбеляза, че днешната му обиколка няма нищо общо с предстоящите местни избори, като била планирана отдавна.

По-късно през деня премиерът откри 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив.

Дневник