Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че очаква информация от разследването на смъртта на български професионален боксьор в Албания. Случаят е обвит от неизвестни, като дори се появиха версии за самоличността на починалия състезател.

Според Би Ти Ви това е Борис Станчов, а не Исус Величков, каквито са били първите информации.

"Не мога да коментирам в момента, докато не приключи разследването. Според мен не е било добре подготвено момчето, защото това не е тежка категория, където стават травми. Има лекари, които носят отговорност за допускането му, ако е имал травми", каза Кралев.

По думите му е необходимо лекарите и промоутърите да са много по-отговорни при организирането на подобни мачове.

"В бокса и в други бойни спортове има много рискове, защото често състезатели влизат неподготвени, нетренирани. Това не е само за България, за съжаление се случи в последната година няколко пъти в световния професионален бокс", добави Кралев.

Има версия, че е издаден лиценз на Величков, но вместо него на ринга се е качил друг боксьор. Членът на управителния съвет на Българския професионален боксов съюз (БПБС) Венцислав Николов каза пред Би Ти Ви, че това би било недопустимо, ако се потвърди.

"Нямам обяснение. Документите, които са искани за тази среща в Албания, са абсолютно изрядни. Те са дошли с личната карта на Исус Величков - с международния му паспорт и лична карта. За да участва в едно състезание от такъв ранг, той трябва да притежава три документа - лиценз, който Исус Величков притежава, трябва да има оторизация, трябва да има разрешение от федерацията и медицинско. Тези документи той ги има на името на Исус Величков. Ако е истина, това е недопустимо. На снимката е човекът, на когото даваме лиценз. Лицензът е на името на Исус Величков", заяви Николов, който е международен боксов съдия.

Дневник