Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди даде знак, че иска да продължи опита си за промяна въпреки провала на европейското първенство. Италианецът каза, че решението за бъдещето му зависи от българската федерация.

На европейското България започна с три победи срещу Гърция, Румъния и Португалия, но след това взе само два гейма срещу Франция, Италия и Словения и отпадна. За пръв път от 2005 г. отборът остана извън първите осем.

"Обичам българския волейбол, имам страхотни приятели. Искам да направя промяна. Това не става за няколко седмици. Необходимо е да се преживеят и някои по-неприятни резултати. Но от федерацията трябва да кажат. Силвано Пранди не е важен", каза италианецът, цитиран от "Тема спорт".

"Имам договор за една година, за да класирам България на олимпиада. Загубихме във Варна, но ще се опитаме да спечелим в Германия", добави той.

За избора си да остави водещи играчи извън състава заяви: "Не мога да разбера защо всички питат за тези имена. Георги Братоев не е единственият волейболист на България, нали така. Той не е Бруниньо Резенде все пак. Георги е добър състезател, но не е Кристиано Роналдо. Говорим за Братоев, който е на 32 години, добър волейболист, но трябва да подобри физическото си състояние."

Дневник