ЦСКА се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България, след като отстрани без проблеми втородивизионния "Локомотив" (Горна Оряховица). Червените победиха като гост с 3:0, а треньорът Люпко Петрович използва голяма част от футболистите, които играят по-рядко в срещите.

Точни за ЦСКА бяха Денис Давидов и Тони Уот, който се разписа два пъти.

За Давидов това беше първи гол с червения екип. Руснакът беше реабилитиран от Петрович, след като дълго време не попадаше в групата за официалните мачове. Откакто се присъедини към ЦСКА Давидов беше записал само 30 минути в първия кръг на Първа лига срещу "Етър".

Двубоят започна с няколко опасности пред вратата на "Локомотив", но защитата на домакините действаше организирано и се стремеше да се отбранява с повече души. Най-добрият шанс в началото се откри именно пред Давидов, но неговият шут от границата на наказателното поле беше блокиран.

В 20-ата минута руснакът показа по-точен мерник и откри. Вив Соломон Отабор подаде към Давидов, а той с премерен изстрел от границата на наказателното поле вкара в мрежата на Ивайло Василев.

До края на първата част добрата игра на Давидов продължи, като той удари и левия страничен стълб на "Локомотив".

След почивката домакините от Горна Оряховица потърсиха промяна и се опитаха да бъдат по-активни, но бързо след паузата получиха втори гол. Това окончателно уби интригата в срещата. В 55-ата минута точен беше Тони Уот, като той засече центриране от пряк свободен удар на Греъм Кери.

Централният нападател изпревари защитник на "Локомотив" и с глава прати топката в мрежата – 0:2.

Само осем минути по-късно Уот се разписа за втори път. Това стана след грешка в защитата на домакините, като топката беше загубена лесно, резервата Тиаго намери Уот, а той преодоля вратаря, за да вкара на празна врата.

Напред в турнира продължава и друг елитен отбор "Черно море", който победи с 3:0 "Ботев" (Ихтиман) като гост. Друг представител на Първа лига обаче отпадна, след като новакът "Царско село" загуби с 0:3 гостуването си на "Кариана" (Ерден).

Дневник