"Барселона" се върна на победния път в Ла Лига, след като надви "Виляреал" с 2:1 на "Камо ноу", но плати висока цена. Каталунците загубиха Лионел Меси, който беше сменен още на почивката заради съмнение за нова контузия.

Аржентинецът пропусна повече от два месеца заради травма, като се върна на терена преди седмица в сблъсъка с "Борусия" (Дортмунд) в Шампионската лига. Меси игра и през уикенда, влизайки като резерва при загубата от "Гранада".

Само 24 часа преди срещата с "Виляреал" аржентинецът получи наградата на ФИФА Best за най-добър футболист през годината.

Срещата започна много добре за "Барселона" и още в шестата минута Меси асистира за първия гол на Антоан Гризман с екипа на тима. Той центрира от корнер, а французинът засече с глава на близката греда и се разписа в мрежата на "Жълтата подводница".

В 15-ата минута Артур удвои с хубав изстрел от около 25 метра.

Точно 30 минути след началото на срещата Меси получи медицинска помощ за болки в лявото бедро, но се върна бързо на терена. Точно преди почивката Санти Касорла намали с гол за "Виляреал", а след 15-минутната пауза Меси не се върна обратно на игрището, като беше заменен от Усман Дембеле.

Това беше шести случай в кариерата на Меси, в който той е заменен на почивката в даден двубой, и първи такъв от 2016 г. насам. След двубоя треньорът на каталунците Ернесто Валверде обяви, че още не знае колко сериозна е травмата.

"Барселона" заема четвъртото място в Ла Лига, като има 10 точки след шест срещи. Лидер е "Гранада" с 11 точки, следван от "Атлетик" (Билбао) и "Реал" (Мадрид) също по 11, и двата тима обаче са с мач по-малко.

Дневник