Силвано Пранди ще продължи да води мъжкия национален отбор на България по волейбол. Това заяви председателят на федерацията Данчо Лазаров след работна среща на изпълнителния комитет на организацията.

Условието, което е било поставено пред Пранди, за да продължи работата си, е италианецът да върне в състава състезателите, които не взе за европейското първенство. Сред играчите с дългогодишен опит в отбора, които пропуснаха турнира, бяха Николай Николов, Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Учиков и Владислав Иванов.

"Не сме обсъждали конкретни имена за заместник на Пранди. Не сме доволни от представянето на европейското първенство. Ако се върнат играчите, ще бъдем по-боеспособни", заяви Лазаров, цитиран от Би Ти Ви.

Пранди се завърна с надежди да класира тима за олимпийските игри в Токио догодина. Българите бяха близо до класиране на форума, но допуснаха обрат в решителния мач срещу Бразилия по време на квалификацията във Варна.

Тя беше последвана от слабо представяне на европейското, където националите отпаднаха в осминафиналите след тежка загуба от Словения. За пръв път от 2005 г. отборът остана извън първите осем.

Наскоро Пранди заяви, че иска да продължи опита за промяна в националния отбор. Оставането му начело на тима означава, че той ще води отбора във втория опит за класиране на олимпийските игри, като континенталната квалификация е в началото на 2020 г.

"Обичам българския волейбол, имам страхотни приятели. Искам да направя промяна. Това не става за няколко седмици. Необходимо е да се преживеят и някои по-неприятни резултат", каза селекционерът.

Дневник