Лудогорец" прескочи първото препятствие за Купата на България. Тимът от Разград се наложи с 4:1 срещу втородивизионния "Нефтохимик" в мач с две лица за шампиона в първенството.

През първата част "Нефтохимик" взе преднина с гол на Радослав Апостолов, докато футболистите на "Лудогорец" се отчетоха с много пропуски. Тимът от Разград излезе преобразен през второто полувреме и обърна резултата в своя полза след хеттрик на Мавис Чибота и попадение на Джоди Лукоки.

"Нефтохимик" влезе силно в мача. Още при първата си атака отборът стигна до удар, дело на Мирослав Радев. "Лудогорец" отговори с удар в гредата на Светослав Дяков, като вратарят Росен Андонов трябваше да спасява опити на Жоржиньо и Жордан Икоко.

"Нефтохимик" излезе напред в резултата в 12-ата минута, когато Апостолов впечатли с изпълнението си. Той получи топката на границата на наказателното поле, финтира няколко футболисти на "Лудогорец" и вкара след красив диагонален удар от малък ъгъл.

Тимът от Разград атакуваше, но не стигаше до гол. Удари на "Лудогорец" срещнаха още три пъти гредите, а от своя страна, "Нефтохимик" действаше опасно на контраатака.

При една от тях тимът Апостолов се измъкна по страхотен начин по десния фланг и центрира пред вратарското поле, но нямаше кой да засече топката.

"Лудогорец" се върна в мача в 53-ата минута, когато Яцек Горалски напредна и Чибота завърши хубава комбинация с Жоржиньо. Седем по-късно груба грешка на "Нефтохимик" доведе до втори гол на "Лудогорец", дело на Лукоки.

Интригата приключи в 75-ата минута, когато Лукоки беше изведен по дясното крило и центрира към Чибота. Топката остана зад него, но той се разписа след акробатично изпълнение. В добавеното време Чибота оформи своя хеттрик.

Дневник