Президентът Румен Радев свиква консултативна среща в понеделник за двустранните отношения на България и Северна Македония и очакваната покана към Скопие от Европейския съюз (ЕС) за започване на преговори за членство, съобщиха от "Дондуков" 2.

Срещата е за преглед на двустранните отношения между България и Република Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси. На последната седма среща на комисията на 13 септември т.г. не бе постигнат консенсус за Гоце Делчев и др.

За участие в консултативната среща при Радев са поканени председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, председателите на парламентарните групи. Поканата имат и председателите на ресорните комисии в парламента, както и председателят на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония.„

Дневник