„БСП за България“ откри днес в Шумен предизборната си кампания. На сцената на ДКТ “Васил Друмев” кандидатът за кмет Венцислав Венков представи листата на общинските съветници и кандидатите за кметове на кметства. В залата присъстваха много членове и симпатизанти на партията, гости и граждани.

"За мен е важно, че днес сме заедно тук, защото сме обединени единствено от мисълта за бъдещето на нашия град. Защото искаме да предложим един нов модел, един нов прочит на това, как да се развива нашият град и в каква посока да върви и това е основният ни мотив да обединим мислещите хора. Предлагаме ясни и прости неща - Шумен да бъде чист и подреден град, с чиста вода; да полагаме грижа за възрастните, за децата, за младите; да отгледаме добро умно поколение; да им създадем такива условия, за да могат да разгърнат своите таланти и да носят в бъдеще славата на нашия град“, каза в словото си кандидатът за кмет Венцислав Венков.

Той заяви, че Шумен заслужава да се управлява по друг начин и се спря на проблемите, пред които държавата е изправена - протести, скандали, свобода на словото, както и проблемите на общините. „Върху скромните бюджети на общините непрекъснато се стоварват средства, които държавата би трябвало да поеме, които са конституционно определени тя да ги поеме, а всъщност едни пари се раздават по неясни принципи и по неясни критерии“, каза Венков.

Водачът на листата и председател на Общинската организация на БСП Веселин Пенчев  заяви, че целта на предстоящите избори е Венцислав Венков да е следващият кмет на Община Шумен.

“Искаме това заради промяната, която е необходима за смяната на модела на управление. Защото това, което се случва в Шумен е недопустимо. Шумен е заложник на интересите на една партия, която управлява, Шумен е похитен от интересите на тази партия и нашата основна цел и мисия ще бъде да го освободим и да го върнем там, където му е мястото – в ръцете на гражданите“, каза Пенчев и допълни, че търсят подкрепата на всички, независимо от тяхното политическо убеждение. Той каза, че по време на предизборната кампания ще представят пред хората своята визия за развитието на града, която е подкрепена с конкретни действия.

„Имаме самочувствието да участваме в тези избори не за друго, а защото смятаме, че ние сме по-добри, по добронамерени и честни, по креативни и смятаме, че има начин да постигнем това, което хората искат - да сменим модела на управление и то да бъде в интерес на всички ни“, каза в заключение Венков.

Той обеща две неща на хората, ако бъде избран за кмет: "Обещавам ви, че ако вие ни дарите с доверието си, всички ваши решения, които ще вземаме, ще бъдат публични и ясни, с широк обществен консенсус, с граждански диалог. Обещал съм пред себе си и изпълнявам съвета на баща ми. Той ми каза, когато се явих като мажоритарен кандидат на парламентарни избори: "Тези избори ще минат и ще заминат. Важно е, как ще гледаш хората след това. Дръж се така, говори така, действай така, за да можеш след изборите да гледаш хората в очите“. Ще го изпълня", каза Венков.

Слоганът, който е избрал той за своята кампания е “Оттука започва промяната”. “Така, както от тук е започнала България, смятам, че имаме пълното право, самочувствие и авторитет от тук да започне промяната. Промяната с мен, с вас, с всички хора в името на този град, който толкова много заслужава и толкова малко получава“, заяви той.

Листатата за общински съветници

на червената партия е съставена от 41 кандидати, водена от общинския председател на БСП Веселин Пенчев. Тя е структурирана от експерти в различни области, уважавани хора, с богати биографии. Експертизата им е в съответствие с комисиите в Общинския съвет: Веселин Пенчев, Венцислав Венков, Иван Йонков, Лили Петрова, Валентин Петров, Данаил Данчев, Живка Тонева, Митко Киров, Захари Димитров, Евгения Михова, Георги Георгиев, Камен Попов, Валентин Александров, Катя Кайрякова, Патриция Маринова, Веселка Станчева, Галя Димитрова, Парашкева Вичева, Маринчо Илиев, Любен Илиев, Димитър Игнатовски, Велчо Василев, Мариела Великова, Светослав Иванов, Евгения Леополдова, Несрин Исмаил, Ивелин Йорданов, Стефан Живков, кандидат за кмет на с. Царев брод. Тодор Гроздев, Валентина Загорова, Петинка Банова, Ивайло Иванов, Павел Станков, Красимира Минкова - кандидат за кмет на кметство в с. Мараш; Николета Николова - кандидат за кмет в с. Мадара, Александър Христов, Живка Николова, Ива Вълчанова-Йорданова - кандидат за кмет в с. Вехтово, Ергин Зарали, Кънчо Кънчев - кандидат за кмет на с. Струйно, Ивелина Петрова - кандидат за кмет на с. Салманово.

„БСП за България” ще се яви на местните избори с номер 56

Пресцентър на „БСП за България”