Кремъл заяви, че се надява Вашингтон да не публикува поверителни данни за телефонни разговори между руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви това в отговор на журналистически въпрос за публикуваната стенограма на разговор между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, която предизвика политическа буря в САЩ.

Публикуването на подробности за подобни разговори не е нормална дипломатическа практика, подчерта Песков. Той изрази надежда, че няма да се стигне до подобна ситуация, свързана с Русия, в чиито отношения със САЩ и без това има доста проблеми, предаде ТАСС.

„Обикновено подобни разговори на равнище държавни глави са класифицирани като секретни или строго секретни. Това е обичайната световна практика и, разбира се, по правило съдържанието на такива разговори не се публикува“, добави Песков.

Публикуването на стенограмата от разговора на Тръмп и Зеленски е вътрешен въпрос на САЩ и „ние нямаме намерение да се намесваме в това“, подчерта още говорителят на Кремъл.

БНР