Под мотото: „Бъдеще за традициите. Единни за община Велики Преслав” кандидатите за кметове и общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България” дадоха начало на предизборната кампания.

„Изборите за местна власт винаги са състезание за най-добрите, знаещите и с поглед напред в бъдещето. Години наред Коалиция „БСП за България” работи успешно в местното самоуправление, което е най-близко до хората. Винаги сме успявали заедно с вас – нашите съграждани, приятели и съмишленици, да намираме верните, точни и истински решения. Днес отново сме заедно и ви подаваме ръка, защото силата да преодоляваме трудностите и предизвикателствата идва от вас – гражданите”.

С тези думи към избирателите кандидатът за кмет на община Велики Преслав и водач на листата за общински съветници д-р Александър Горчев даде заявка за нов управленски мандат.

„Преди осем години очертахме една истинска и динамична перспектива. Заложихме на нея и вие ни повярвахте. Имаме исторически традиции и култура. Създаваме нови. Стъпили сме здраво на тях и те ни водят по пътя, който ще продължим, отдавайки сили и професионализъм, за да бъдат щастливи децата ни и можеща нашата младеж”, каза още в словото си кандидатът за кмет на старата столица, издигнат от БСП. Отчитайки постигнатите успехи през изминалия мандат, д-р Александър Горчев открои и най-важните приоритети, залегнали в предизборната платформа, която очертава визията за развитие на община Велики Преслав през следващите четири години. Сред най-важните политики са: подобряване на условията за живот във всички сфери и във всички населени места, подкрепа към децата и най-уязвимите групи от населението, осигуряване на равен достъп до качествено образование и здравни услуги, намаляване на административната тежест, устойчива бизнес среда и стимулиране на икономическия растеж. Важен акцент в програмата е развитието на историческия и културния туризъм, съхраняването на фолклорните традиции и обичаи, създаването на по-добри условия за различни творчески дейности.

На откриването на кампанията кандидатите на Коалиция „БСП за България” заявиха категорично, че ще работят усилено за преодоляване на социалните неравенства, като водещ принцип при вземането на решения ще бъде експертността, съчетана със силно гражданско участие в местното самоуправление. Устремени към победа с бюлетина номер 56 кандидатите на БСП увериха, че ще водят позитивна кампания и ще заложат на послания, близки до потребностите на хората. На изборите на 27-ми октомври Коалиция „БСП за България” се явява с пълна листа за общински съветници, в която влизат утвърдени професионалисти в различни области, както и нови лица, готови да докажат своята компетентост и отдадено да работят за общата кауза –„Бъдеще за традициите. Единни за община Велики Преслав”.
 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Пресцентър на БСП – Велики Преслав