"Ливърпул" продължава отличното си начало на сезона, след като взе седма поредна победа във Висшата лига. Мърсисайдци надиграха новака "Шефилд" (Юнайтед) с 1:0 като гост на "Брамал лейн", а единственото попадение падна в 70-ата минута.

Негов автор стана Джорджиньо Вайналдум, койт се разписа след груба грешка на вратаря на "остриетата" Дийн Хендерсън.

Едва за втори път в историята си "Ливърпул" взима седем поредни победи на старта. Първият случай е през 1990 г.

Победата е общо 16-а поредна за тима на Юрген Клоп. Последният път, в който червените не спечелиха във Висшата лига беше на 3 март, когато в градското дерби с "Евертън" съставът направи 0:0. "Ливърпул" е непобеден вече в 24 поредни срещи след поражението от "Манчестър сити" на 3 януари.

За втори път от началото на сезона "Ливърпул" успява да запази и суха мрежа.

През първата част домакините на "Брамал лейн" бяха много организирани и изглеждаха като по-подреденият отбор. Малкото положения, които "остриетата" създадоха в предни позиции бяха опасни и поставиха под напрежение гостите.

За 45 минути "Ливърпул" не успя да отправи точен удар. Мърсисайдци направиха обаче два сериозни пропуска. Садио Мане не уцели вратата, след като беше оставен сам срещу вратаря на домакините след отлично подаване на Върджил ван Дайк.

В края на първата част сенегалецът удари и греда.

След почивката "Ливърпул" продължи да бъде по-активен, вдигна оборотите и четири пъти постави под напрежение Дийн Хендерсън. Двубоят се движеше добре за домакините и при навлизане във финалните 20 минути "остриетата" бяха на път да вземат точка.

Тогава Хендерсън сбърка елементарно. Той не успя да улови изстрел от воле на Вайналдум, който беше точен, но не и толкова силен. Топката мина през ръцете на стража на домакините, плъзна се и между краката му и влезе в мрежата.

До края на срещата "Шефилд" опита всичко, за да се върне в срещата, но не успя да пречупи лидера в шампионата.

Дневник