"Левски" взе трета поредна победа в Първа лига и излезе на върха в таблицата с две точки пред шампиона "Лудогорец". Сините се справиха с гостуващия "Ботев" (Враца) на своя "Георги Аспарухов", като победиха с 3:1.

Въпреки пълното превъзходствто на "Левски" през първите 45 минути, тимът на Петър Хубчев имаше големи трудности през втората част. Гостите от Враца се отчетоха с няколко пропуска, докато "Левски" показа характерната си ефективност в атака.

По един гол за победителите вкараха Холмар Ейолфсон, Найджъл Роберта и Паулиньо. За гостите от Враца точен беше Даниел Генов.

В шести пореден мач "Левски" вече няма загуба и излиза на върха преди "Лудогорец" да изиграе мача си от кръга, който е гостуване на "Дунав".

Началото на срещата беше изцяло за домакините, които наложиха натиск. След два пропуска, в 12-ата минута Ейолфсон беше точен с глава. Централният защитник засече центриране от корнер на Филипе Нашименто.

В 27-ата минута точен беше и Роберта, който вкара след хубава атака. Холандецът беше изведен сам срещу вратаря от Паулиньо и без проблем вкара. До края на първата част имаше ситуации и за двата отбора, като в края трябваше да се намесва и вратарят на "Левски" Милан Миятович.

С два точни удара за 45 минути обаче "Левски" стигна до два гола аванс.

Веднага след почивката сините пропуснаха да вкарат и трети гол. Първо Роберта пропусна сам срещу вратарят на "Ботев", а при добавката изстрел на Паулиньо беше избит от голлинията.

След двата пропуска "Ботев" нанесе удар и в 61-ата минута върна един гол. Комбинация между Валери Домовчийски и Доминик Янков даде шанс на последния да изведе Даниел Генов, а той с хубав диагонален изстрел вкара във вратата на сините.

В заключителните 20 минути "Левски" отново беше по-добрият отбор, имаше предимство и опита да направи победата си по-изразителна. Първо в 75-ата минута Хали Тиам удари греда, но 13 по-късно грешка нямаше, когато точен беше Паулиньо. Бразилецът вкара след подаване на Станислав Иванов.

В предходната атака обаче гостите от Враца имаха претенции за неотсъден корнер, след което се стигна и до попадението за "Левски".

Дневник