Американската хеви метъл група "Металика" отмени предстоящото си турне в Австралия и Нова Зеландия, тъй като основният вокал и китарист, 56-годишният Джеймс Хетфилд е влязъл в болница за лечение на зависимост, предава "Ройтерс".

Ларс Улрих, Кирк Хамет и Робърт Трухио пуснаха свое общо изявление в профила на групата в "Инстаграм", в което твърдят, че са "съкрушени" от това решение.

В него те допълват, че възнамеряват да се върнат обратно на път и да включат тези части от света в своите концертни обиколки, "веднага щом здравето и графикът позволят".

В изявлението се казва още, че Хетфилд отдавна се бори със зависимост и неколкократно е влизал повторно в програми за лечение. Липсват допълните детайли, но колегите му от групата благодарят на феновете за разбирането и подкрепата.

"Металика" трябваше да направи няколко концерта в Австралия в периода 17 - 28 октомври, след което да продължи в Нова Зеландия.

Турнето им WorldWired продължава вече трета година и неотдавна бе обявено, че един от новите плакати за него е дело на българския илюстратор Дидо Пешев.

Преди това в новините влезе и вестта, че "Металика" дарява 250 хил. евро за строежа на детска болница в Букурещ.

Дневник