XIX-ят открит републикански турнир по спортни танци за Купа „Шумен“ ще се проведе на 5 октомври, събота, в зала „Арена Шумен“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ще участват състезатели от София, Плевен, Казанлък, Троян, Варна, Русе, Бургас, Свиленград и домакините от Шумен. Те ще бъдат разпределени в шест възрастови групи и по класове, съобщи за ШУМ.БГ организаторът на турнира Румена Андреева. Тя добави, че първите заявки за участие на танцови двойки вече са направени.

Главен съдия на турнира ще бъде Красимир Евтимов от София, а съдия по ограниченията - Петър Радев от Казанлък. Очаква се на турнира да присъства и президентът на федерацията по спортни танци, каза още Андреева.

Началото на състезанието е в 11.30 часа, като първи ще танцуват не картотекираните двойки и момичета.

След тях, в 13:30 часа на сцената ще излязат групите и формациите по латино танци.

Традиционно най-интересна се очертава да бъде четвъртата част, която включва състезанието за Купа „Шумен“. Регистрацията за участие в надпреварата е от 16:00 часа, а началото на състезанието е в 18:30 часа.

Награждаването на победителите е в 20.00 часа.

Организатори на събитието са Община Шумен, Българската федерация по спортни танци, Общинският младежки дом и клубът по спортни танци „Фея-данс“.

 Близо 200 състезатели участваха миналата година в 18-ия открит турнир по спортни танци и надпреварата за купа „Шумен“. Тогава за първи път бе включена и новост в състезанието- участие на състезателни формации до 5 души, която ще важи и за тазгодишния турнир, сподели Андреева.

И тази година за състезанието ще има входни билети - 2 лв. за деца и 4 лв. за възрастни. Закупилите билети ще получат и талон за томбола. "Това го направихме миналата година за първи път, сега отново, като целта е всяко едно дете да може да получи подарък", обясни Андреева.

„ШУМ.БГ