Саудитската държавна телевизия съобщи, че личният телохранител на крал Салман е бил прострелян и е починал. Властите казват, че това станало по време на личен спор, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, съобщава БТА.

Генерал майор Абдулазиз ал Фагам бил убит при стрелба в град Джеда. Краткото съобщение на телевизията е от само едно изречение. Не се казва нито кога, нито къде точно в Джеда, където правителството се мести за летните месеци, е загинал Ал Фагам. Държавната телевизия не даде подробности, но няколко часа по-късно държавната Саудитска информационна агенция съобщи, че при спор приятел на генерала го е прострелял и той е починал. Ранен е бил един саудитец и филипински работник.

Според телевизия Ал Арабия генералът е бил прострелян в събота вечерта в дома на свой приятел, предаде ТАСС. Бодигардът заминал за Джеда, за да посети приятеля си Турки бен Азиз ас Сабти, в дома му се скарал с един от гостите - Мамдух бен Машал ал Али, който излязъл от къщата, върнал се с оръжие и открил безразборна стрелба по всички, които били там. Охранителят на краля бил тежко ранен и починал в болница. Когато на местопроизшествието пристигнала полиция, извършителят отказал да се предаде и бил застрелян. В резултат на избухналата престрелка били ранени петима полицаи.

Генерал Абдулазиз ал Фагам е работил дълги години със саудитския монарх, бил е личен телохранител на покойния крал Абдула, след това е охранявал крал Салман, имал репутация на един от най-добрите в своята област в света.

Клуб Z