"Лудогорец" се върна на върха в Първа лига, след като победи "Дунав" с 1:0 като гост в Русе в мач от 11-ия кръг на шампионата. Тимът от Разград стигна до трите точки с гол на Клаудиу Кешеру и по този начин излезе пред "Левски", с една точка пред сините.

Победата е четвърта поредна за "Лудогорец", а тимът е в серия от 16 двубоя без поражение в първенството.

Треньорът на шампионите Станислав Генчев направи доста промени в състава си, като запази част от титулярите си за предстооящия двубой в Лига Европа срещу "Ференцварош".

Срещата се игра на ниски обороти, при много грешки и от двата тима. При "Дунав" това беше продиктувано от предимноо дефанзивната игра, докато "Лудогорец" изглеждаше без голяма мотивация за гостуването си.

Все пак в 23-ата минута Клаудиу Кешеру изведе "Лудогорец" напред. Румънецът вкара третия си гол в Първа лига и 11-и от началото на сезона, като се възползва от груба грешка в защитата на русенци.

До края на първата част шампионите направиха и два пропуска. Това се повтори и след почивката при удари на Марселиньо и Кешеру. След това последваха добри минути за "Дунав", но голям пропуск направи Ахмед Ахмедов в 52-ата минута.

В оставащите минути тимът от Разград действаше спокойно, като на моменти това дори беше прекалено. "Дунав" обаче не успя да се възползва, а няколко пъти последното подаване беше грешно.

Дневник