120 квадратни метра покрив, техника, домашно имущество, домашни животни и дърва за огрев около 8 кубически метра бяха унищожени при пожар, станал в къща на ул. „Кольо Трифонов“ в Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Огънят пламнал малко след 2,00 часа в събота, а сигналът до пожарната постъпил минути по-късно. На място са изпратени два екипа огнеборци. След намесата им пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му в къща и гараж, а за гасенето му са използвани 18 000 литра вода. Причина за възникването му е късо съединение в електрическата инсталация.

Пак заради късо съединение в електрическа инсталация, но този път в лек автомобил „Дачия“ е възникнал пожар, при който колата е унищожена. Сигналът е подаден в неделя от село Мадара в 2,03 часа. Огнеборците потушили огъня с 2000 литра вода.

През почивните дни огнеборци са гасили и сухи треви на ул. „Софийско шосе“, ул. „Асен Златаров“ и ул. „Северна“ в града и в землищата на Шумен и селата Върбак, Ясенково, Векилски. Пожар е възникнал и в метален контейнер от запалени отпадъци на  ул. „Генерал Драгомиров“ в града.

ШУМ.БГ