Състезателите на шуменския клуб по тенис на маса „Кабаков“ се представиха силно на два турнира, в които участваха в края на миналата седмица, съобщиха от клуба. Тенисистите играха във Варна и Разград, където се състояха мачове от Националния турнир „Млад олимпиец“ и от В група за Северна България при мъжете.

В Двореца на културата и спорта в морската ни столица се проведе 1 етап от НТ ,,Млад олимпиец'' за деца до 12 г., зона Северна България. СК,,Кабаков'' участва в надпреварата с осемгодишните Йоан Иванов и Ивайло Атанасов, деветгодишния Дарин Андонов и Рая Атанасова на 11 г. Поради заболяване в турнира не взе участие Славомир Боянов.

Целта пред шуменските състезатели бе да се класират за 2-ия етап на турнира „Млад олимпиец“ и те я постигнаха, допълниха от клуба. От 1-ия етап за 2-ия се класират по 14 деца от Северна и Южна България. Състезанието започна в групи като първият и вторият в групата играят за местата от 1-16, а заелите трето и четвърто място - за местата от 17-32.

Йоан Иванов стана първи в групата си, а в следващата фаза записа нови убедителни победи  и стигна до финал, където загуби драматично от Мирослав Шмид от ,,Комфорт'' Варна с 2:3. Дарин Андонов зае второ място в групата си, а в мачовете за местата от 1-16 записа 2 загуби и 2 победи, което го остави на 13-то място в крайното класиране. Рая Атанасова се класира първа в своята група, а след това записа 2 победи и 2 загуби и зае 7 място. С класирането и тримата състезатели продължават в следващата фаза на турнира „Млад олимпиец“.
Четвъртият шуменски състезател Ивайло Атанасов се нареди трети в групата си и игра за разпределение на местата от 17-то до 32-ро, където записа 2 победи и 2 загуби и зае 21-во място.

В отборното класиране СК „Кабаков“ се нареди на второ място ,което му дава право да участва на финалите при момчетата до 12 г. „Доволен съм от показаните умения и воля за победа  на моите състезатели. След като и Славомир Боянов се възстанови, отборът ни ще е  основен кандидат за титлата в отборното първенство този година“, коментира представянето на младите тенисисти треньорът Златко Илиев.

Златко Илиев, заедно с Нурхан Мехмедов, Мартин Кънчев, който е на 14 г. и Атанас Михайлов, участваха в турнир от 1-ия кръг на В група по тенис на маса при мъжете в Разград.

Отборът записа 4 последователни победи над отбора на ,,Роко-2 '', „Девня-2016“, ,,Варна 2015-3“ и ,,Светкавица'' Търговище. С тези резултати „Кабаков“, заедно с отбора на Габрово, който също има 4 победи, делят 1 място във временното класиране.

„Искам да отбележа, че с играта си и победите, които постигна Мартин Кънчев, който бе единственото дете на този турнир, показа, че  с нищо не отстъпва на мъжете, а дори ги превъзхожда с техническите си умения“, каза треньорът Златко Илиев. Той пожела на състезателя си да играе по същия начин следващата седмица, когато в Горна Оряховица, където ще се проведе турнирът „Млад олимпиец“ за кадети, което със сигурност ще му донесе медал.

ШУМ.БГ