В опит да поправи неуспешното начало на участието си в Шампионската лига "Реал" (Мадрид) приема белгийския първенец "Брюж". 13-кратният шампион беше разгромен първия си мач от ПСЖ с 0:3 в прекия дуел за първото място.

Поражението в Париж е единственото, което "Реал" допусна дотук през сезона, след като мадридчани са непобедени в Ла Лига.

"Не започнахме добре в Шампионската лига, нуждаем се от победа. Имаме мач на всеки три дни. Нужно е да покажем сила и когато не владеем топката, и когато трябва да създаваме положения", каза Зинедин Зидан преди двубоя.

Той уточни, че "Реал" не може да подцени съперника си, който се слави с атакуващия футбол, който играе.

Двубоят на "Сантяго Бернабеу" е в 19.55 часа българско време. Той ще бъде и с българско участие, след като главен съдия е Георги Кабаков. Помощници ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти арбитър Станислав Тодоров. За Кабаков това ще бъде втори мач в групите на Шампионската лига.

В другия мач от групата ПСЖ гостува на "Галатасарай" в Истанбул.

В програмата има и два други интересни мача от останалите групии. "Ювентус" приема "Байер" (Леверкузен) в група D, като и двата тима още нямат победа. "Бианконерите" направиха 2:2 с "Атлетико" в първия си мач, като пропиляха аванс от два гола. "Аспирините" загубиха от "Локомотив" (Москва).

"Тотнъм" и "Байерн" (Мюнхен) се изправят един срещу друг в група В, а срещата ще бъде пряк спор за първата позиция. В първия си мач баварците победиха "Цървена звезда" с 3:0, а "шпорите" стигнаха само до 2:2 като гост на "Олимпиакос".

Мачовете по телевизията
19:55 "Аталанта" - "Шахтьор" (Донецк), пряко по Макс Спорт 2
19:55 "Реал" (Мадрид) - "Брюж", пряко по Макс Спорт 3
22:00 "Ювентус" - "Байер" (Леверкузен), пряко по Макс Спорт 2
22:00 "Тотнъм" - "Байерн" (Мюнхен), пряко по Макс Спорт 3

Дневник