"Манчестър юнайтед" записва най-лошото си начало на сезон от създаването на Висшата лига, като след седем кръга все още не е достигнал двуцифрен актив. След равенството с "Арсенал" (1:1) воденият от Оле Гунар Солскяр отбор има две победи и е десети с девет точки, като изостава с 12 от водача "Ливърпул".

При последния си по-лош старт през 1989-90 г. "Юнайтед" завърши 13-и.

Слабите резултати поставят норвежкия мениджър и отбора под напрежение. Усещането се засилва от липсата на успехи в първенството в последните сезони. Успоредно с това клубът е зависим от представянето си в търсенето на добри финансови резултати.

Като бивш футболист на звездния отбор на "Юнайтед" Солскяр познава отлично ценностите, които клубът изповядва, както и целите, които има. Въпреки трудностите мениджърът запазва увереност.

Той остана разочарован, че отборът му не е победил "Арсенал". "Имахме отлична възможност да спечелим три точки, защото мачът вървеше в посоката, в която искахме. Колко пъти през сезона повеждахме и не успявахме да вкараме втори гол, което е най-важното нещо. Но се учим от това", каза Солскяр пред Би Би Си.

Норвежецът изтъкна, че вярва във футболистите си. Този сезон той дава възможност на млади играчи и смята, че с много усилия "Юнайтед" ще излезе на правия път.

По думите му успехът ще дойде "ако продължим да работим по този начин, ако показваме желание и старание, а с натрупване на опит ще стигаме и до правилните решения".

Бившият футболист на "Юнайтед" Рой Кийн смята, че Солскяр заслужава да получи време. Същото мнение изрази и Димитър Бербатов.

"Предстоят ли още трудни дни? Със сигурност, но трябва да продължиш напред", заяви Кийн, цитиран от "Ройтерс".

"Има много неща, които следим, и много неща, които ми носят голяма увереност. Можем да говорим за играта, но това, което има значение, са резултатите", добави мениджърът на "Манчестър юнайтед".

Вниманието на отбора е насочено към гостуването на "АЗ Алкмаар" в Лига Европа в четвъртък.

Дневник