8 акта за нарушения издадоха горски служители за седмица в Шуменско - 4 във Велики Преслав, 3 в Смядово и един в Шумен, съобщиха от Североизточното държавно предприятие /СИДП/.

През седмицата горските във Велики Преслав са задържали каруца, трион и 4 куб. м. дърва за огрев. Четири акта по Закона за горите са съставени на хората, които незаконно са добивали дървесина. 

В Шумен при извършените 57 проверки е актуван един ловец, който е нямал разрешително за лов. Три акта и един констативен протокол пък са съставили  горските от ДГС-Смядово за нарушения установени по време на извършените 48 проверки. 

На територията на Североизточното държавно предприятие за периода от 23 до 30 септември са извършени общо 497 проверки от служители на 18-те стопанства в системата на предприятието. На нарушители, бракониерствали в горите, са съставени 23 акта и 4 констативни протокола. Задържани са 11,5 куб. м. дърва за огрев, един автомобил, три каруци и два моторни триона.

Заради приближаващия отоплителен сезон и зачестяването на набезите в горите от СИДП призовават гражданите, които станат свидетели на незаконна сеч или други нарушения да подадат сигнал на телефон 112. 

ШУМ.БГ