Байерн" нанесе унизителна загуба на "Тотнъм" насред Лондон. Германският първенец спечели със 7:2 гостуването си на "шпорите" в среща от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Серж Гнабри се развихри с четири гола само за 35 минути през второто полувреме, а Роберт Левандовски добави два и вече има 14 в последните десет срещи на баварците.

Кристиано Роналдо се разписа при победата на "Ювентус" с 3:0 срещу "Байер" (Леверкузен). С това португалецът вече има гол в 14 поредни сезона в Шампионската лига.

Единствената изненада за вечерта беше поднесена от "Брюж". Белгийците водеха с 2:0 срещу "Реал" (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу", но испанският отбор съумя да стигне до равенството в мач, ръководен от Георги Кабаков.

"Тотнъм" стана първият английски отбор, допуснал седем гола в турнира. Двубоят започна добре за английския отбор, който поведе в 12-ата минута чрез Хьон мин Сон. Кимих изравни малко след това с хубав удар от далеч, като прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Мануел Нойер.

В последните секунди на първата част Левандовски даде преднина на "Байерн" с гол след завъртане от трудно положение.

След почивката дойде времето за шоуто на Гнабри. Той направи резултата 4:1 с два гола за три минути. Хари Кейн намали от дузпа, но в последните седем минути "Байерн" довърши разгрома си.

Дневник