Анди Руис и Антъни Джошуа ще се изправят един срещу друг във втори мач за световните титли в тежка категория през декември, а шампионът вече отправи голямо предизвикателство пред британеца. Според Руис, който през юни отне титлите на Джошуа, като го нокаутра в САЩ, залогът пред съперника му е много голям.

Двамата ще излязат на ринга на 7 декември в Саудитска Арабия.

"Мисля, че той ще трябва да си вземе малка почивка от бокса, ако го победя отново", каза Руис пред "Скай спортс". "Ще трябва да почине, да се събере, да направи анализ. Една или две загуби обаче няма да доведат до никаква разлика. Той все още е боец, страхотен боксьор и съм сигурен, че ще отговори на всички изпитания".

Самият Джошуа също определи Руис за №1 в тежката категория в момента. Американецът с мексикански корени нокаутира британския си съперник през юни и поднесе една от най-големите изненади в историята на бокса. Според Джошуа Руис е водещият боксьор в момента пред Дионтей Уайлдър.

"Тези думи и признанието му означават много. Той го каза, защото аз го победих и го свалих от върха. Той беше най-големият шампион, носител на всички пояси, но сега те са в мен", каза още Руис.

От изхода на мача между Руис и Джошуа през декември ще зависи и бъдещето на Кубрат Пулев. Българинът е официален претендент за титлата на Световната боксова федерация (IBF).

Дневник