С два гола на Луис Суарес "Барселона" надви "Интер" с 2:1 в дербито на група F в Шампионската лига. Уругваецът се превърна в герой за каталунците в много тежък мач, в който тимът не игра добре.

"Барселона" трябваше да обръща резултата, след като се оказа в губеща позиция още във втората минута. Тогава Лаутаро Мартинес изведе "нерадзурите" напред. Суарес изравни с невероятно воле в 58-ата миинута. Само шест преди края уругваецът се разписа за втори път след подаване на Лионел Меси.

Успехът изравни "Барселона" на върха в групата, заедно с "Борусия" (Дортмунд). Двата тима имат по 4 точки, а "Интер" и "Славия" (Прага) са с по една.

Каталунците започнаха с всичко най-добро, като заедно в атака бяха Лионел Меси, Луис Суарес и Антоан Гризман. Въпреки това "Интер" беше по-опасният тим в предни позиции. Футболистите на Антонио Конте бяха отлично подредени, не оставяха много празни пространства, излизаха отлично от пресата на "Барселона" и в атака действаха с малко докосвания, и на висока скорост.

"Нерадзурите" успяха да поведат още във втората минута. Това се случи след бързо изпълнение на свободен удар в центъра, Алексис Санчес подаде към Лаутаро Мартинес и аржентинецът се разписа с диагонален шут с левия крак.

В минутите до почивката "Барселона" контролираше топката, имаше и положения, но не вкара гол. На терена преобладаваше битката, а реферът Дамир Скомина имаше много работа, като даде три жълти картона.

През втората каталунците изглеждаха малко по-добре, а внесените промени от Ернесто Валлверде също дадоха резултат. В 58-ата минута гениално изпълнение на Суарес върна домакините в двубоя.

Уругваецът засече от въздуха подаване на Артуро Видал и с красиво воле изравни 1:1.

Равенството устройваше треньора на италианците Антонио Конте, който направи две дефанзивни смени, за да задържи резултата. Вместо това "Барселона" опита всячески да стигне до трите точки, но въпреки превеса си нямаше толкова голови положения.

Дори заради грешка на Марк-Андре тер Стеген можеше "Интер" да отбележи за втори път.

В заключителните минути на преден план излязоха големите звезди на "Барселона" Меси и Суарес. Те взеха нещата в свои ръце и комбинираха за победния гол. Меси се разходи между трима бранител в черно-синьо и намери Суарес.

Уругваецът се освободи с първото си докосване, след което необезпокояван вкара за втори път.

Дневник