"Лудогорец" пак пише история! Браво, момчета, това е моят отбор", това написа собственикът на българския шампион Кирил Домусчиев след победата с 3:0 над "Ференцварош" в Лига Европа. Тимът от Разград сломи унгарския първенец в Будапеща и поведе еднолично в групата си в Лига Европа.

Собственикът на осемкратните шампиони вече по-рядко посещава мачовете на тима си, но коментира изявите на футболистите в социалните мрежи.

Доволен от успеха в Будапеща остана и треньорът Станислав Генчев. Според него "Лудогорец" е с класа над съперника си и го е показал на терена.

"Много добър мач и категоричен резултат за нас. Казах на нашите играчи преди двубоя, че ние сме две или три класи над тях и така трябва да е резултатът. Мачът тръгна добре за нас, разви се двубоят както ние искахме. - Бяхме изготвили стратегия за мача, познавахме ги от двете срещи, които бяхме играли срещу тях", каза Генчев.

"Нашият отбор е опитен, има самочувствие в евротурнирите. Именно това самочувствие ни помогна"

Според Генчев двете поредни победи дават предимство на "Лудогорец" в битката за продължаване напред. "Ференцварош" изглежда остават назад. Битката ще е между нас, ЦСКА и "Еспаньол", добави треньорът.

"На полувремето имахме време да говорим как да реагираме на това, че сме с 10 души. Получи се, не допуснахме гол. Върша си работата, за да може отборът да постига резултати. Нататък всичко е в ръцете на ръководството за моето бъдеще".

Дневник