С победен гол на Джеймс Милнър от дузпа в петата минута на добавеното време "Ливърпул" взе осма поредна във Висшата лига. Мърсисайдци надвиха "Лестър" с 2:1, след като бяха близо до това да изгубят първи точки от началото на сезона.

Тимът на Юрген Клоп поведе с гол на Садио Мане в 40-ата минута, но десет минути преди края Джеймс Мадисън изравни. В добавеното време Милнър вкара от дузпа.

Това е 17-а поредна победа за "Ливърпул". Последният път, в който червените не спечелиха във Висшата лига беше на 3 март, когато в градското дерби с "Евертън" съставът направи 0:0. "Ливърпул" е непобеден вече в 25 поредни срещи след поражението от "Манчестър сити" на 3 януари.

През първата част играта беше равностойна, но "Ливърпул" успя да поведе в края. След хубава атака в 40-ата минута Мане се разписа, останал сам срещу Каспер Шмайхел. Атаката се разви за по-малко от 15 секунди, в които мърсисайдци изнесоха топката от наказателното си поле до вратата на "лисиците".

Милнър успя да намери Мане с хубаво подаване, като изведе сенегалеца зад защитата.

След почивката "Лестър" действаше търпеливо и чакаше своите моменти. Десет минути преди края на мача Мадисън изравни и приближи червените до край на серията им.

Всичко отиваше към равенство, когато в добавеното време домакините стигнаха до дузпа. Ориги загуби елементарно топката пред наказателното поле на "Лестър", като Марк Олбрайтън му отне. Той обаче засуети и не изчисти, като топката отиде в Мане. След контакт между двамата сенегалецът падна с леко забавяне и реферът Крис Кавана посочи бялата точка.

След преглед на ситуацията с VAR беше потвърдено, че дузпа има. От 11-те метра Джеймс Милнър беше безгрешен и донесе нови три точки на състава.

В друг интересен мач от програмата "Тотнъм" допусна разгромно поражение от "Брайтън" като гост с 0:3. "Шпорите" загубиха и капитана си Юго Лорис, който се контузи тежко още в третата минута при първия гол на "чайките".


Точни за "Брайтън" бяха Мопей и Конъли, който се разписа два пъти.

Дневник