Кандидатът за кмет на Шумен от ПП ГЕРБ Любомир Христов, кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населените места в общината откриха официално предизборната си кампания за местните избори на 27 октомври.

Да ги подкрепят в залата на Телепол на бул. “Ришки проход” се събраха близо 300 души – членове на партията, младежи, жени, предприемачи, заместник-кметовете от досегашния кметски екип, симпатизанти, граждани и гости, сред които и Тодор Тодоров, член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.

В речта си Любомир Христов благодари на общинските структури на партията, които единодушно след 4-годишния му мандат отново го предложиха за кандидат за кмет. По думите му, това е доказателство за доверие и признание за добре свършена работа.

“Днес ние отново искаме подкрепата на шуменци, за да продължим заедно да работим за нашия град. Доказахме, че знаем как да управляваме общината – с грижа за хората и за по-доброто бъдеще на нашите деца. Можем да се гордеем с постигнатото. Имаме на какво да стъпим и знаем как да продължим. В трудностите ние натрупахме опит, на който вие и всички шуменци могат да се доверят. Знаем какво можем. Знаем как да го направим. Имаме и визията къде искаме да стигнем – да направим Шумен привлекателен, динамичен и проспериращ град,” каза Любомир Христов по време на официалното откриване на кампанията на ПП ГЕРБ-Шумен.

По време на събитието беше излъчен филм за постигнатото от екипа на Любомир Христов през четиригодишния мандат с кадри от обновените райони в града – нови паркови пространства и зелени площи, игрища, детски и спортни площадки, кръгови кръстовища, спирки, тротоари, улици, санирани блокове, реновирани училища, “Арена Шумен” и Дома за възрастни хора.

Всичко това се постига обаче с много и целенасочена работа, каза още Христов. “Ще продължим да обновяваме градската среда, образователната, социалната, културната и спортната инфраструктура. Ще влезем в кварталите, ще ги благоустроим. Имаме подготвени проекти, които вече сме стартирали и ще реализираме докрай. Ще завършим подмяната на уличното осветление и обновяването на входните артерии на града. Предвидили сме цялостно саниране на Младежкия дом. Ще направим реконструкция и ремонт на Летния театър. Ще разширим улица „Марица“ с още едно пътно платно и ще покрием реката в участъка от зала „Младост“  до  „Арена Шумен“  и моста от ул. „Васил Друмев“  към ул. „Марица“. Готов е идейният проект за цялостна реконструкция на градския стадион. Имаме обещание за финансиране на строителството и ще го направим през следващия мандат. Ще заделим по-голям ресурс, ще насочим усилията си и към селата в общината.”

Христов припомни, че не говори празни приказки и всичко, което е обещал като кандидат за кмет на предишните избори, го е изпълнил. Той заяви, че си е поставил амбициозна програма за следващия мандат и се обръща към шуменци отново да го подкрепят и да дадат своя глас за просперитета на Шумен.

Членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Тодор Тодоров поздрави кандидата за кмет Любомир Христов и сподели, че малко кметове могат да се похвалят с толкова много свършена работа само за четири години и пожела на всички успех на предстоящите избори.

По време на откриването беше представен всеки един от кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населените места в общината. В листата за съветници са включени бивш дипломат, архитекти, лекари, юристи, икономисти, инженери, специалисти в различни области,  а най-младият от тях е студент и само на 22 години. От 41 кандидати - 40 са с висше и един със средно-специално образование. 11 от кандидатите са от гражданската квота. Христов посочи, че всеки от тях е ценен със своите професионални качества и им благодари за готовността да работят за Шумен.

Пресцентър, ПП ГЕРБ – Шумен