В спор за първата позиция в Първа лига "Лудогорец" и "Левски" се изправят един срещу друг в най-очаквания мач от 12-ия кръг в първенството. Шампионът за последните осем години може да се откъсне пред най-близкия си съперник, ако запише нова победа.

Шампионите влизат в двубоя от първа позиция, като имат 27 точки. "Левски" е втори с точка по-малко, а със същия актив е и "Локомотив" (Пловдив), но черно-белите вече изиграха мача си от кръга.

Двубоят идва само три дни след успеха на "Лудогорец" над "Ференцварош" в Лига Европа. Шампионите постигнаха втора поредна победа в турнира и се намират в отлична форма. Тимът от Разград е в серия от седем поредни победи и общо 19 без загуба във всички турнири.

Ако се гледат само двубоите в българското първенство "Лудогорец" е в серия от 16 мача без поражение, има четири поредни победи и не е допускал гол във вратата си от 18 август. Нещо повече, от началото на сезона нито един отбор не се е разписвал в мрежата на шампионите на "Лудогорец арена".

"Левски" също се намира в добра форма, като отива в Разград на гърба на четири поредни победи. Тимът на Петър Хубчев е непобеден от 10 август и е в серия от седем мача без поражение.

Лошата новина за сините е, че те нямат нито една победа при последните си 10 гостувания в Разград.

Единственият проблем пред треньора на "Лудогорец" Станислав Генчев е отсъствието на титулярния вратар Ренан, който е контузен. Всички останали футболисти са на линия. В "Левски" не могат да разчитат на Станислав Костов.

Двубоят между "Лудогорец" и "Левски" е днес от 20.15 часа и ще бъде предаван по "Диема Спорт".

Дневник