Шампионът "Манчестър сити" допусна изненадваща загуба от "Уулвърхемптън" с 0:2 в осмия кръг на Висшата лига. "Гражданите" отстъпиха на своя "Етихад", като и двете попадениия паднаха в края на срещата, а в герой се превърна Адама Траоре. В 80-ата минута той откри, а в добавеното време оформи крайния резултат.

Поражението остави "Сити" на осем точки зад лидера "Ливърпул", който в събота постигна осма поредна победа, с дузпа в 95-ата минута.

Загубата е втора за тима на Пеп Гуардиола от началото на сезона след тази от "Норич" с 2:3.

В рамките на 90 минути "Сити" създаде повече от дузина голови положения. Всички те обаче доведоха до едва два точни удара към вратата на Руй Патрисио. Вместо това "вълците" отправиха само три точни изстрела, от които вкараха два гола.

Траоре откри в 80-ата минута след бърза контраатака на "вълците". Топката беше отнета в собствената им половина и с две поадавания се пренесоха в атака. Раул Хименес намери влизащия на скорост Траоре и той отбеляза с удар по тревата.

"Сити" се хвърли да търси изравнителен гол, но това отвори още пространства в тяхната защита. Със скоростта си Траоре се възползва и вкара втори гол в четвъртата минута на добавеното време.

В друг интересен мач "Челси" разгроми "Саутхемптън" като гост с 4:1. Точни за сините бяха Тами Ейбрахам, Мейсън Маунт, Н’Голо Канте и резервата Миши Бачуай. За "светците" се разписа Дани Ингс.

С победата "Челси" вече е пети в таблицата.

Успех постигна и "Арсенал", който победи с 1:0 "Борнемут". Давид Луиз беше точен още в деветата минута. "Артилеристите" са трети с 15 точки, със само една по-малко от "Сити".

Дневник