Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков ще продължи да вика футболисти, които са "авторитети и имат опит във футбола", независимо дали играят в клубовете си. Преди сбора на България преди мачовете с Черна гора и Англия Балъков начерта основните задачи за предстоящите двубои.

"Дайте да не закачаме тези теми, да не говорим конкретно, защото знаем за какво става въпрос. Николай Михайлов е един от авторитетите в българския национален отбор. Независимо от това, че не играе, аз имам традиция да искам хората, които са с опит и имат авторитет във футбола, да присъстват в националния отбор, защото са малко. Един от тях е Николай Михайлов. На предишния лагер беше Бодуров", каза Балъков на пресконференция.

По-рано той беше обещал да не вика футболисти, които не играят. "Всички правила имат изключения, така че да говорим по същество."

Вратарят има само един мач за "Левски" от началото на сезона, но попадна в националния тим за предстоящите двубои.

Пет мача след началото на европейските квалификации националите са последни в група А с две точки след пет мача. Според Балъков шансовете за класиране на Евро 2020 остават единствено през Лигата на нациите, където България чака евентуално участие в плейофите.

Преди мачовете с Чехия и Англия той уточни, че с проблеми са Марселиньо, Васил Божиков и Страхил Попов, които имат леки травми, а Георги Костадинов е със счупен нос.

По повод решението на БФС да ограничи участието на вратари извън Европейския съюз в българското първенство Балъков каза: "Това не е въпрос към мен, а към БФС и клубовете. Моето мнение е, че трябва да играят повече българи, независимо на коя позиция. По този начин можем да помогнем на футбола. Има правила и закони, които трябва да се спазват. Затова търсим съмишленици по този въпрос."

Дневник