"Барселона" излезе на второ място в Ла Лига след категоричен успех с 4:0 над "Севиля" в осмия кръг от шампионата. На своя "Камп ноу" каталунците не срещнаха големи проблеми с гостуващия тим, въпреки че завършиха мача с девет души.

Точни за "Барселона" бяха Луис Суарес, Артуро Видал, Усман Дембеле и Лионел Меси. В края на срещата дебютантът Роланд Араухо и Дембеле бяха изгонени с червени картони.

Успехът доближава "Барселона" на две точки от лидера "Реал" (Мадрид).Това е и втори пореден двубой, в който каталунците не допускат гол в мрежата си, след като не успяваха да запазят мрежата си суха в първите шест кръга.

Начало на головото шоу даде Суарес в 27-ата минута. Той вкара с ефектна задна ножица след центриране на Нелсон Семедо отляво.

Само пет минути по-късно Артуро Видал ознаменува завръщането си сред титулярите с гол. Той вкара след асистенция на Артур.

До края на първата част авансът на "Барселона" вече беше три гола. Точен беше Дембеле в 35-ата минута след нова асистенция на бразилеца Артур. Французинът финтира бранител и вкара с удар в далечния ъгъл.

Това беше и гол №300 за "Барселона" под ръководството на Ернесто Валверде. Дембеле беше реализирал и гол №200 през миналия декември.

След почивката Меси се разписа, за да оформи крайния резултат. Аржентинецът вкара след перфектно изпълнение на свободен удар в 78-ата минута.

В самия край резервата Араухо фаулира останалия сам срещу вратаря Хавиер Ернандес и беше изгонен. Заради реакцията си и ироничните аплодисменти към рефера Матеу Лаос, Дембеле също получи червен картон.

Дневник