Лудогорец" продължи със силното си представяне под ръководството на Станислав Генчев и победи "Левски" в дербито от 12-ия кръг на Първа лига. Шампионите спечелиха с 2:0 и се откъснаха на върха в класирането, като имат аванс от четири точки пред сините.

За "Лудогорец" се разписаха Мавис Чибота в 16-ата минута и Клаудиу Кешеру малко преди края. Със само три точни удара шампионите успяха да вкарат два гола.

Победата е осма поредна за състава, воден от Станислав Генчев и общо 20 двубоя без поражение. Само в Първа лига "Лудогорец" продължава да е непобеден в 17 срещи и записа пета поредна победа.

Шампионите все още не са допускали гол на своя стадион от началото на сезона.

В същото време "Левски" прекъсна серия от четири поредни победи. Тимът на Петър Хубчев записа и първа загуба от 10 август насам. След 12 кръга "Левски" остава втори с 26 точки, колкото има и третият "Локомотив" (Пловдив).

Само три дни след успеха над "Ференцварош" в Лига Европа треньорът на шампионите Станислав Генчев направи пет промени в титулярния си състав. Местата си запазиха Пламен Илиев, Драгош Григоре, Антон Недялков, Стефан Баджи, Марселиньо и Клаудиу Кешеру. В "Левски" промяната беше само една и включваше пускането на Нуно Рейш вместо Янис Каргас.

Двубоят започна отлично за домакините, които задържаха повече топката, разчитаха на традиционния си стил и това доведе до успех. В 16-ата минута Мавис Чибота изведе шампионите напред.

Нападателят на "Лудогорец" получи подаване от Кешеру и с удар от въздуха прати топката зад гърба на Милан Миятович. Чибота беше оставен непокрит от защитата на "Левски", която не действаше добре.

След ранното попадение "Левски" успя да реагира, като имаше своите положения. Най-добрите се откриха пред Мартин Райнов, който стреля опасно с глава, а след това Живко Миланов опита от пряк свободен удар. Изстрелът на Миланов обаче беше спасен от Пламен Илиев.

До края на първата част "Лудогорец" така и не успя да стигне до нов точен удар, а "Левски" също не затрудни съперника си. На терена преобладваха физическите сблъсъци.

След почивката "Лудогорец" действаше със спокойствие, разиграваше умело топката и разчиташе на големия си опит в такива мачове. "Левски" опита да промени развоя на мача, като треньорът на сините Петър Хубчев пусна на терена Дени Алар и Франко Мазурек, но и това не донесе ефект. Сините имаха своите епизодични възможности, най-вече след статични положения.

Веднъж и Найджъл Роберта опита да обстрелва вратата.

В самия край на срещата "Лудогорец" нанесе втори сериозен удар и направи крачка към победата. В 80-ата минута Кешеру се разписа след отлично подаване на Джордан Икоко. Той получи пас от десния бранител, овладя топката и със завъртане от малък ъгъл вкара.

Това е осми гол за румънския нападател от началото на сезона. Той се изравнява с Даниел Младенов ("Етър") и Димитър Илиев ("Локомотив"), които също имат по осем попадения.

Дневник