Ново силно представяне направиха състезателите на шуменски клуб по тенис на маса „Кабаков“. В края на миналата седмица те участваха в 1 етап от Националния турнир „Млад олимпиец“ , зона северна България за деца до 15 г. в Горна Оряховица, съобщиха за ШУМ.БГ от клуба.

В състезанието взеха участие  над 70 момчета и 40 момичета, като за 2 етап на надпреварата се класират първите 14 деца от зоналните първенства на северна и южна България.

СК,,Кабаков'' с треньор Златко Илиев участва в Горна Оряховица със състезателите Мартин Кънчев, Мартин Трендафилов, Йоан Иванов и Александър Димов, като и четиримата преодоляха предварителните си групи и влязоха в схемата за разпределяне на местата от 1-во до 32-о.

На 1/16 финалите Мартин Кънчев, Йоан Иванов и Мартин Трендафилов записаха победи, загуба претърпя Александър Димов. На 1/8 финалите Кънчев и Иванов продължиха с победния си ход. В тази фаза загуби записаха Трендафилов, който претърпя поражение от бъдещия победител в турнира Стоян Зайков, който зае 10-то място, и Димов, който в крайното класиране се нареди на 21-во място.

На 1/4 финалите Кънчев и Иванов претърпяха загуби с по 2:3, а в битката за местата от 5-8 постигнаха победи трябваше да играят за 5 място помежду си. Победата взе Кънчев с 3:1, което го нареди на 5-то място, а Иванов остана шести.

Мартин Кънчев, Йоан Иванов и Мартин Трендафилов се класират за 2-ия етап ва „Млад олимпиец“, а Александър Димов  ще играе бараж.

В Горна Оряховица бяха определени и шестте отбора, които ще участват във финалите на държавното отборно първенство /ДОП/ догодина. Отборът на СК ,,Кабаков'' зае 2 място след отбора на „Корабостроител''-92 от Варна.

„Доволен съм от представянето на моите състезатели. С играта си показахме на всички в залата ,че сме сред основните кандидати за медали на финалите на ДОП за кадети. Надявам се скоро в състава да се завърне и Славомир Боянов, който лекува контузия. С него нашият отбор ще има 5 равностойни състезатели на много високо ниво“, коментира след състезанието треньорът Златко Илиев.

ШУМ.БГ