Доскорошният капитан на ЦСКА Николай Бодуров се изказа остро срещу главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. В първото си изявление след отлъчването си от отбора защитникът иронично го описа като "главния скаут-спортен директор-изпълнителен директор-старши треньор-доктор или като човек, който разбира от всичко".

Бодуров представи във "Фейсбук" своята гледна точка около отстраняването си. "Дълго време пазех мълчание с цел да не създавам излишно напрежение в клуба и изчаквах ръководството да излезе с официална позиция относно отстраняването ми... но това така и не се случи", започва той, като посочва, че като всеки човек, допуска грешки.

Въпреки това отрича първоначалните твърдения на вече бившия треньор Люпко Петрович, че създава проблеми в отбора. Защитникът твърди, че сърбинът го е приемал за лидер и дори го е помолил да говори пред отбора на почивката на мача с "Ботев" (Враца), макар дори да не е бил в групата.

Напрежението в ЦСКА се увеличи след загубата с 1:2 от "Берое". Тя доведе до напускането на Петрович, но привържениците настояха за оставката на Стоилов. В събота главният мениджър се е срещал с представители на запалянковци и е заявил, че не се бърка в работата на треньорите и че не оказва влияние върху футболистите.

"Разбирам, че г-н Стоилов иска да отклони вниманието и гнева на хората от себе си, като го насочи към други хора (както го е правил много пъти през годините), но хората разбират за какво става въпрос. Нека Л. Петрович, да каже честно дали съм го съветвал за състава", пише Бодуров.

От думите му се разбира, че повод за отстраняването му е недоволството на ръководството за това, че често пътува до Благоевград. "Факт е, че си пътувам често, но това е, когато имам възможност (не всеки ден) и съобразено с тренировките ми, и не виждам проблем в това, тъй като София - Благоевград е един час път."

"На тренировката във вторник вечерта преди предстоящия мач със "Зоря" (домакинството в София) на националния стадион беше и г-н Ганчев (собственикът на клуба Гриша Ганчев), след края на тренировката той ни събра да ни каже няколко думи преди важния мач, след което ме попита дали ще си пътувам за Благоевград след тренировката. Отговорът ми беше да, попита ме защо."

"Отговорих му, че имам лична работа (семейни причини), той попита какви са тези лични неща и дали може да помогне с нещо. Отговорих му, че няма с какво да ми помогне и нещата са лични (личната ми работа беше, че сряда сутринта се изнасяха 40 дни от смъртта на бащата на жена ми - почина, докато бях на лагер в Австрия, нека почива в мир човекът), след което г-н Ганчев пак ме попита каква ми е работата и да я споделя, отговорих, че ми е неудобно пред всички да споделям личните си проблеми. Така приключи разговорът и г-н Ганчев си тръгна видимо изнервен от отговорите ми."

Бодуров твърди, че е търсил Ганчев и е искал среща с него, за да се изясни ситуацията и да му се извини, че не съм му казал причините за пътуването си, но не е имал успех.

"И последно искам да благодаря на всички армейци, които ми показаха подкрепата си, а тя значи наистина много за мен! Обичайте и подкрепяйте ЦСКА, както сте го правили досега, до последен дъх и с цялото сърце", завършва Бодуров.

Дневник