Артистична инсталация с кошчета за разделно събиране на отпадъци бе направена до Младежката сфера в Шумен, съобщиха от Общинския младежки съвет.  Инсталацията е от   дърво, метал и пластмасови бутилки и ще остане за постоянно в района на младежкото пространство. А целта й е да напомня на всички, които минават през района колко е важно да се грижим за околната среда.

През уикенда, освен, че твориха по еко арт инсталацията, членове на Общинския младежки съвет, заедно с представители на РИОСВ – Шумен, почистиха парка около “Сферата” и Томбул джамия. След това участниците в инициативата дискутираха по проблемите за замърсяването на околната среда и възможностите за рециклиране на територията на община Шумен.

От Общинския младежки съвет допълниха, че арт инсталацията е изградена по проекта (Re) Cycle Art, като Шумен е домакин на първото му издание. Целта на проекта е да преплете изкуството и наболелия проблем със световното замърсяване, да представи малките стъпки, които можем да правим за опазване на природата, като една от тях е разделното събиране на отпадъци.

Проектът се реализира по идея на фондация “ПOДОБРИ" и интериорното студио DESIGNitsa - Дизайница и се осъществи с финансовата подкрепа на Fondation Coca-Cola, като част от кампанията #БезОтпадъци на BG Бъди активен.

ШУМ.БГ