Пари за нов стадион в Шумен поне в близките 3 години няма да има. Това става ясно от отговора на министъра на финансите Владислав Горанов на питане от депутата от левицата Иван Иванов. Отговорът  е получен в писмен вид в понеделник.

„Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година не са предвидени разходи за строителство  на нов стадион в Шумен, както и за ремонт на съществуващия“, се казва в отговора на министър Горанов. /Целият текст на отговора на министъра публикуваме отделно/.

От него става ясно и, че подобни разходи не са предвидени и в одобрената от Министерския съвет бюджетна прогноза за периода 2020-2022 година. Преди дни стана ясно, че пари няма да дойдат и от Министерството на спорта. Министър Кралев обясни, че в повереното му ведомство не е постъпвал проект за финансово подпомагане на стадион в Шумен или за ремонт на настоящия.

В навечерието на изборите кметът Христов представи проект за обновяване на стадион „П. Волов“, като стойността му е между 12 и 14 млн. лв. Според него, имал уверението, че парите ще дойдат от правителството и имал обещанието на премиера Бойко Борисов за това.

„Лошата новина е, че пари за стадиона, както и очаквах, няма да има. Но това е поредният предизборен балон, който се спука. Цялата цел на историята със стадиона целеше да предизвика предизборен ефект, но шуменци са се наслушали на популистки обещания, нямащи нищо общо с реалността. Затова се налага с питания до министрите да стигаме до истината. Дали би могъл кандидатът за кмет Христов да обясни кога и от кого е получил обещанията за финансиране, има ли някакви документи за тези ангажименти и дали ще се извини на шуменци за подвеждащата „новина“. Ако пък има някакви други източници на средства за стадиона да ги сподели, ние ще го приветстваме“, заяви по този повод депутатът от БСП Иван Иванов. Той уточни, че готви още въпроси до министри от кабинета, свързани с актуални проблеми в Шуменска област.

Пресцентър на "БСП за България"