Призовавам всички шуменци с бюлетина № 61 да подкрепят кандидатът ни за кмет Красимир Костов и всички наши общински съветници от листата. Ние сме изключително демократична партия и неговата кандидатура бе издигната от нашата организация с председател Румен Русев, които с тайно гласуване и пълно единодушие избраха г-н Костов да бъде кандидат за кмет на Шумен и водач на листата за общински съветници.

Това заяви днес в Шумен Георги Атанасов, почетен председател на ПП “Български социалдемократи”. Той е в града, за да подкрепи кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници, издигнати от ПП “Български социалдемократи” и да се срещне с членове и симпатизанти на партийната организация. На срещата в зала “Тича” на хотел “Шумен” Георги Атанасов връчи и членски карти на 18 нови членове на партията.

“Красимир Костов е кандидатът ни за кмет от гражданската квота, подкрепяме го, защото е доказал се професионалист и ние винаги оценяваме качествата на хората не по партийна принадлежност, а по това какво са свършили и какво могат да направят и мисля, че г-н Костов трябва да управлява града. На първо място е доказал, че може да се справя с  проблемите в града. На второ място е изключително отговорен човек и на трето при разговора с нашия председател Александра Христова стана ясно, че той споделя нашата кауза - повишаване доходите на гражданите, които да им гарантират дом, храна, облекло, образование и здравеопазване. Приемаме предизборната кампания като една сериозна конкуренция и за мен като бивш спортист, освен победа, няма нищо друго. Кандидатът ни за кмет да е първи и да имаме мнозинство в общинския съвет.” каза Атанасов.

Думите на Атанасов за подкрепата на Красимир Костов и кандидатите за общински съветници потвърди и областният председател на партията Румен Русев. ”Красимир Костов успя да направи за града в годините на кметуването си много неща. Това, което не успя да довърши сега ще му дадем нашето доверие, за да успее. Пожелавам на всички накрая да се поздравим с кмет г-н Костов и минимум 15 общински съветници”.

Красимир Костов определи подкрепата като естествена, защото е човек, който искрено изповяда социалистическите идеи. Той заяви, че ще води позитивна кампания. “Аз лично ще проведа една модерна кампания. Казвам стоп на компроматите, те са за слабите хора. Имам достатъчно сериозен авторитет и се имам за силен човек”, каза той.

Тази вечер Красимир Костов, издигнат за кандидат-кмет на Шумен от Партия „Български социалдемократи“ и подкрепен от СПС „Защита“, БНДС „Целокупна България“ и ПП „Социалдемократи“, ще открие предизборната си кампания от 18.00 часа в зала „Тича“ на хотел „Шумен“. На откриването ще бъдат представени и кандидатите за общински съветници.

Пресцентър на ПП “Български социалдемократи” - Шумен