Бившият №1 в тениса Анди Мъри спечели първия си мач от турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Шанхай, след като преодоля аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро. Британецът се наложи, като направи обрат 2:6, 6:2, 6:3 след 2.18 часа.

Това е първа победа за Мъри в турнир от най-високата категория от АТП тура от 28 месеца насам. За последно той спечели в "Мастърс" 1000 през май 2017 г.

Носителят на три титли от Големия шлем бавно се завръща към познатата си форма след здравословните си проблеми. Мъри претърпя няколко операции и дори се подложи на смяна на тазобедрена става, за да спаси кариерата си.

Той стана първият тенисист, спечелил мач на сингъл с изкуствена тазобедрена става. Британецът се записа за участие в голяма част от азиатските турнири, като се надява те да му послужат за добра основа в началото на 2020 г. с акцент върху Australian Open.

В двубоя с Лондеро Мъри записа 10 аса и четири двойни грешки. Той даде общо седем точки за пробив на съперника си, но спаси четири от тях. В първия сет британецът направи много грешки, не беше на висота и загуби след 49 минути игра.

В следващите две части бившият №1 беше много по-уверен и стигна до победата. Във втория кръг Мъри ще се изправи срещу 10-ия поставен Фабио Фонини от Италия, който победи в два сета Сам Куери.

В момента Мъри е №289 в световната ранглиста.

Дневник